Sera yatırımı yapılacak bölgeler ile ilgili karşılaştırmalı teknik çalışmalar yapılır ( arazi yapısı, meteorolojik veriler, üretim koşulları, bölgenin demografik yapısı, lojistik ve pazar koşulları )
Yatırım yapılacak bölge belirlendikten sonra resmi prosedürler, elektrik-su-doğalgaz imkânları araştırılır ve ihtiyaçlar belirlenir
Üretim aşamasında uzman danışmanlar kontrollerinde hem teknik ekibi donanımlı hale getirirken, hemde üretimdeki aşamalarını takip ederek, gübreleme, sulama, ilaçlama, otomasyon, iklimlendirme, bakım, işçilik,risk analizleri gibi konuları raporlayıp gerekli tavsiyeleri verirler.
Fizibilite etütlerinin hazırlanması (işletmenin kar/zarar tablosu, geri dönüşüm yılı, nakit akış tablosu, yatırım harcaması, üretim planı, işletme giderleri, üretim giderleri, finansman planı vb. konuları içerir)
Uygulama (kesin) projelerinin hazırlanmasından önce yapılan ve projelerin teknik, ticari, finansal, ekonomik, sosyal ve kurumsal yapılabilirliklerini analiz eden bir çalışma yapılacaktır.
Üretimin gereklerine uygun ve çok yıllık meteorolojik veriler ışığında sera tasarımıda dikkate alınarak ısıtma sistemini tesis ediyoruz. Burada seçim yapılırken sistemin verimli ve ekonomik olmasını tercih ediyoruz.
Üretime uygun donanımları; termal perde, sinek tülü, yer örtüsü, sirkülasyon fanları, gutter (bitki taşıma yatakları ) ile sera içerisinde üretim süreçlerine uygun ve teknolojik donanımlar kullanarak üretimde verimlilik esaslı bir yapı oluşturuyoruz.
İklim verilerine ve ürün çeşidine göre seçilen sulama,gübreleme,ıstma,ısı ve gölge perdesi, sisleme, fanlar v.b. sistemlerin montajı yapıldıktan sonra, sistem tamamen otomatik çalışır. Otomasyon üretimin temelidir.
Tamamen kendi tasarımımız olan fonksiyonel fidelik sistemimizde normal fidenin yanı sıra büyük fide yetiştirilmesine de imkan sağlayarak üretimde verim artışını sağlıyoruz.
Bölgenin ışıklanma şiddeti yeterli olmadığı zaman ek suni ışıklandırma sistemi ihtiyaca göre hesaplanır. Yakıtlardan elektrik üretilmesi, sıcak su elde edilmesi, atık gazların değerlendirilerek co2 üretilmesi mümkündür. Böylelikle çevreye zarar vermeden üretim yapılır.
İnşaatın her aşamasında uzmanların belirlediği zaman aktivite planına göre inşaat işleri devam eder. Paketleme ise kapasiteye göre belirlenir. Büyük ve küçük fide yetiştirmeye uygun.Çimlenme odası,otomatik tohum ekme makinası-bandı ve özel sulama sistemleri olan fidelikler projelendirilebilir.
Üretimin tüm aşamalarındaki sorunlar, çözümleri uygulamalı olarak eğitim alan kişilere aktarılır. Başarılı olan kişiler üretim sürecinde yeteneğine göre görev alır.
Teknik ve üretimle ilgili tüm aşamalarda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Uzman ekibimiz tüm aşamaları ihtiyaca göre raporlayarak fizibil olan bir yatırım ve üretim sürecini üreticiye sunarak maksimum fayda sağlanmış olur.
İnsanların tüketim alışkanlıkları değişmektedir. Artan gelir seviyesiyle beraber insanlar daha seçici ve kalite odaklı ürün almaktadırlar.Üretimi daha karlı olmaya başladığı için üretimde karlılığı arttırıp fark oluştururuz.